Könyvek

Az előző könyvajánlóm sikere alapján, úgy gondolom, meg szeretnétek tudni, milyen gyerekkönyveket ajánlok nyárra. Tehát itt az idő, most vagy soha: Könyvajánló 2.0.

A Titokzatos Benedict Társaság

A Titokzatos Benedict Társaság

A Titokzatos Benedict Társaság számomra egy olyan könyv, ami már felér egy Harry Potterrel. Nagyon izgalmas, és bár néha-néha észre lehet venni, hogy régebbi korban játszódik, teljesen mai. Négy ügyes és okos gyerekről szól – Reynie, Ragacs, Kate és az idegesítő Constance –, akik a nagy teszt megírása után bekerültek a társaságba, és egy fontos feladatot kell teljesíteniük. A Vészhelyzet, ami körül veszi a világot új szintre tört: emberek millióit befolyásolják különleges rádiós hullámok segítségével, így ha valaki TV-t néz vagy rádiót hallgat, a tudatalatti énébe olyan információk kerülnek, amikkel rávehetőek bármire, amit az ellenség szeretne. Csak a négy gyerek különleges tehetsége mentheti meg a világot, amíg még nem késő. Lesznek olyan bátrak, hogy teljesítik vagy kudarcot vallanak? Akárhogy is, ezt nemsokára megtudhatod, ha elolvasod. Magyarul már két része megjelent!

Időfutár

Az Időfutár is egy nagyon izgalmas könyv. A Kossuth Rádió hangjátékából készült, a hangjátékot is érdemes meghallgatni, az is nagyszerű! Főszereplője egy hetedikes lány (Hanna), akinek a családja a szokásos módon újra költözik. Ezúttal Budapestre. Csakhogy gondjába akad egy furcsa öregember, aki valamiért a 18. századi írásmódot alkalmazza. Mégis ki ő? Egy megbolondult hajléktalan, aki nap mint nap az utcán keres egy tárgyat, a kukákat is felborítja? Vagy egy kém? És miért bolondul meg Hanna számítógépe? Miért száll rá egy félelmetes ember? Igaz, én nem szeretem az időutazást, de ez a könyv akkor is jó. Nyolc kötete van, ajánlom elolvasni.

Percy Jackson

A Percy Jackson egy nagyon izgalmas, Harry Potter-szerű, görög mitológiai regény. Eltanácsolják az iskolából, egyfolytában valami baj éri. Többen is szörnyé változnak, de mások nem veszik észre? Kiderül, hogy apja Poszeidón, a tengerek istene a görög hitvilágban. Aztán anyja elviszi egy nyári táborba, és rájön, hogy bajban van, üldözik. Zeusz dühös rá. Mit tegyen? Hogyan bizonyítsa be, hogy ártalmatlan? Nagyon kalandos, öt részből álló sorozat! Illetve vannak hozzá kiegészítő könyvek is (bár ezeket nem olvastam). Érdekes, jó, olvassátok el, megéri!

Szerző:

Sárközi Ármin

Én vagyok a Factology weboldal alkotója, cikkeket írok rá, tudok programozni, szeretem a tudományos dolgokat, és fontosnak tartom a globális felmelegedés visszaszorításáért tett lépéseket.