Bemutatunk egy programozóiskolát, ahol jobban fejlődik a gyerek a vártnál. Ez az Alphacademy. Olvassátok el véleményem.

Kép forrása: Image by Boskampi from Pixabay

Mi az Alphacademy?

Az Alphacademy-ben olyan gyereket szeretnének tanítani akik motiváltak. Programozás és matematika szakköröket tartanak érdeklődő fiataloknak 8-18 éves korig. Céljuk, hogy kiváló tudást adjanak át, és hogy ennek a megszerzése ne kínszenvedés, hanem élmény legyen. Játékos feladatokkal és technikák megmutatásával teszik örömmé a tanulást.

Tanáraik nagy része a Cambridge-i Egyetem hallgatója és a Fazekas Mihály gimnázium egykori diákja volt.

Az Alphacademy két alapítója Weisz Ágoston és Nikházy László. Weisz Ágoston 6 éve dolgozik a zürich-i Google-nél, évek óta foglalkozik tehetséges gyerekekkel. Számos diákja ért el nagy eredményeket versenyprogramozás terén. Nikházy László pedig a Google-os és NNG-s pályafutása után a tehetséggondozásról írja a PhD-jét. Gyerekeket kísér ki nemzetközi versenyekre és táborokat tart.

Logo és C++ nyelven tanítanak programozni, Logo-val elképesztő mintázatokat lehet kirajzolni, C++-szal pedig érdekes matematikai problémákat modellezni és megoldani.

Miért jó az Alphacademy? [vélemény]

Szerintem nagyon jó az Alphacademy, nagyon sok mindent meg lehet tanulni programozásból és érdekes módszereket matematikai feladatok megoldására. Olyan sikerélményeket lehet szerezni e két tárgy terén, amit más ezzel foglalkozó iskola aligha tud megadni. Az Alphacademy a logikus gondolkodásra oktat és teret ad a fejlődésnek, hogy egyre jobbak legyünk.

Azt gondolom, érdemes jelentkezni a szakköreikre. Egész évben fogadnak jelentkezőket.

Weboldaluk: alphacademy.hu

Facebook: https://www.facebook.com/alphacademy.hu

Az 1. kép (Rajzolás Logo nyelvvel) forrása: Giorgio Pietrocola, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Szerző:

Sárközi Ármin

Én vagyok a Factology weboldal alkotója, cikkeket írok rá, tudok programozni, szeretem a tudományos dolgokat, és fontosnak tartom a globális felmelegedés visszaszorításáért tett lépéseket.