Nyuszi

Nem tudod mit adjál a nyuladnak enni? Milyen alom kell? Hogyan kell cserélni a vizét? Akkor ezt a cikket érdemes elolvasni!

Nyuszi

A nyusziknak nagyon fontos a gondoskodás és a szeretet. Fontos, hogy foglalkozzunk velük.

Jó, ha naponta kint vannak a nyulak, legalább 1 órát. Ha elutazunk és a nyulakat nem visszük magunkkal, persze nem baj, hogy nem minden nap van kint. A sok bezártság után azonban a nyulak egy ideig picit visszahúzódóbbak lesznek, úgymond picit depressziósak. Alapvetően a nyulak nem szeretik az utazást, bár az én nyulam elég jól bírja. Csak a körforgalmakat utálja, mert akkor össze-vissza dől az utazóketrecében. Még szerencse, hogy a nyulak nem tudnak hányni 😀.

Az ivóvizüket fontos naponta cserélni, a palackjukat pedig hetente kitisztítani. Ha a vizük elfogy, természetesen adjunk a nyulunknak, ahogy észrevettük.

Alomnak a nyulamnak pellet almot szoktunk venni. Jó bolt a Frasnapf, de más állatkereskedés is megteszi. Ételnek a nyuszim Versele-Laga Complete Cuni Adult-tot eszik, de persze nem minden nyúlnak kell adult, mivel az adult felnőttet jelent. Gyerek nyusziknak természetesen gyerek táplálék kell.

A nyúlnak amúgy alapvetően a széna a fő tápláléka, kell lennie előtte.

Szerző:

Sárközi Ármin

Én vagyok a Factology weboldal alkotója, cikkeket írok rá, tudok programozni, szeretem a tudományos dolgokat, és fontosnak tartom a globális felmelegedés visszaszorításáért tett lépéseket.